SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Växjö Damfotbollförening
IK Uppsala Fotboll
1 - 2
Växjö
IK Uppsala Fotboll1 - 2Växjö

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 09 oktober, 19:00
Plats:Studenternas
Tävling:
Matchnummer: 000201152
Samling:18:00
Vinst mot Uppsala i höstens viktigaste match
2023-10-10 15:50

Yezzz, vändning och seger med 2-1 (0-1) mot Uppsala på Studenternas IP! Våra mål av Nesrin och Larkin. Grymt tjejer!

Höstens viktigaste match borta mot IK Uppsala måndag kväll. Oktober och riktigt kyligt på Studenternas IP, där det gick att ta på nervositeten innan match. Båda lagen i behov av poäng och båda också i behov av framgång. Bra känsla i omklädningsrummet och full pepp på uppvärmningen, men i bakgrunden också lite oro och ångest.

 

Nesrin hade fått förtroendet på högerkanten och startade offensivt. Hon kom runt ett par gånger hela vägen ner till kortlinjen och hade en boll i stolpen direkt i matchinledningen. Våra första 20 minuter är riktigt bra, där vi rullar mycket boll och skapar flera vassa chanser. Larkin slår bl a ett perfekt inlägg till Tilde, men nicken missar målet. Uppsala spelar upp längs vår högerkant och gör det bra och efter halvtimmen tar hemmalaget över i antalet målchanser. Lollo tvingas till ett par räddningar och Uppsala skapar två hörnor. Ny attack av Uppsala i 34:e där #19 Klara Folkesson vänder runt i straffområdet och klipper upp 1-0 i bortre krysset. Kändes tungt och Uppsala fortsatte trycka på och 5 min efter målet kommer en ny jättechans. Lollo mirakelräddar ett närskott där returen går i ribban och tredje skottet över. 

 

Konstruktivt snack i pausen och någon ändring i vårt presspel gav resultat direkt. Uppsala hade svårare att ta sig över mittlinjen och vi skapade chanser framför mål. Tilde hade ett inlägg i ribban och minuterna senare går hon förbi igen på högerkanten och får in bollen till Nesrin, som klipper in 1-1 med vänstern under Uppsalas målvakt. Galet viktigt mål och Nesrin förtjänade verkligen att komma med i protokollet. Vi slår inte av på takten utan jagar vidare och vinner flera dueller centralt, där både Elin och Nesrin har bra avslut med huvudet framför mål. Med 20 min kvar kommer Stokki in på toppen och vi får ny kraft. I ett anfall i 74:e blåser domaren straff, när en Uppsalaspelare täcker med handen på Tildes inlägg. Larkin tvekar inte och sätter snyggt segermålet till 2-1 och hela Växjöbänken jublar.

 

Avslutningen gör vi bra, där vi fortsätter att spela och håller bort Uppsala från bra lägen. Lollo gör en stark insats och boxar bort ett av Uppsalas sista försök. Matchen är över och vi höjer gemensamt armarna. Otroligt skön seger. Snacka om 6-poängsmatch. 50% glädje och 50% lättnad och höstens viktigaste 3 poäng med hem i bussen. Fantastiskt tjejer!


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 11/11 14:00
3 - 2  
Sön 5/11 15:00
2 - 0  
Sön 22/10 15:00
0 - 0  
Sön 15/10 15:00
6 - 2  
Mån 9/10 19:00
1 - 2  
Mån 2/10 19:00
1 - 1  
 
 
HUVUDPARTNERS
PREMIUMPARTNERS