SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Växjö Damfotbollförening
Växjö DFF
5 - 0
Vittsjö GIK
Växjö DFF5 - 0Vittsjö GIK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 16 februari, 15:00
Plats:Arenastaden, Tipshallen 1, Växjö
Tävling:
Matchnummer: 009000036
Samling:13:30
Storseger mot Vittsjö GIK
2024-02-17 08:38

Booom! Vi vinner fredagens träningsmatch mot Vittsjö med 5-0 (2-0), efter hattrick av Bryndis Nielsdottir och varsitt mål av Fia Redenstrand och Thordis Agustsdottir. Publiken i Tipshallen bjöds på en händelserik fotboll med chanser åt båda hållen, och starkt av Maja Bay Østergaard att hålla nollan.

 

Vittsjö är alltid tuffa att möta och genom alla år tror jag bara att vi vunnit en gång tidigare. Båda lagen hade några spelare på sjuklistan, men det är Vittsjö som inleder bäst och har mycket boll och går igenom vårt försvar ett par gånger. Vi får också ett par farliga frisparkar emot oss och i den 9:e minuten är domaren nära att blåsa straff när Vittsjö är igenom igen. Efter kvarten börjar vi ta över lite mer och skapar bl a två hörnor, där den andra resulterar i 1-0 snyggt på nick. Det är Victoria Svanström som slår hörnan och Bryndis Nielsdottir som gör målet.

 

Efter målet trycker Vittsjö upp spelet och skapar ett par chanser. Vi gör det bra i närkamperna och blir kanske lite hårt straffade med avblåsningar. Vår backlinje gör det bra under ledning av Emma Pennsäter och Nesrin Akgün gör en ny stormatch. I ett snyggt anfall får vi ut bollen på Nesrin som drar högerkanten ner och serverar ett perfekt inlägg över hela straffområdet till en fri Fia Redenstrand som nickar in 2-0. Riktigt snyggt och en återbetalning från förra helgens ”omvända mål” från ytterback till ytterback! Avslutningen av första går sedan helt till Vittsjö som parkerar sig i vårt straffområde med bl a tre hörnor. I 43:e är vi redo att skriva 2-1, men Maja dyker ner till stolproten och mirakelräddar nicken från Vittsjö. Målvaktsspel som verkligen kan göra skillnad framåt!

 

Vi gör några byten i paus där hela bänken kommer i spel. Vittsjö jagar med fler spelare högt upp nu och pressen gör att vi faller tillbaka lite. Inbytta Mimmi Nurmela bjuder på en snygg brytning och sammantaget har vi här ett bra tålamod i vårt försvarsarbete. I 55:e har Vittsjö en boll i stolpen och Maja tvingas göra ytterligare någon räddning. En kvart in i andra är vi tillbaka till att äga mycket boll och i 62:a kommer ett fantastiskt fint Växjöanfall där vi når ut på Maria Kunstek på vänsterkanten som sätter ett perfekt inlägg till en framrusande Bryndis, som på direktskott klipper in ett otagbart 3-0. Här får vi momentum och skapar fler chanser genom snabbt kortpassningsspel och i 69:e kommer 4-0, där Dessi Dupuy står för förarbetet och där Thordis Agustsdottir plockar upp returen och sätter bollen snyggt vid stolpen.

 

Vi fortsätter producera målchanser och bl a har Victoria Svanström ett friläge som räddas av utespelare på mållinjen. I 87:e bryter Larkin Russell ett centralt uppspel och går till attack, där hon sedan frispelar Bryndis till vänster om sig som inte gör något misstag och vi har 5-0 på tavlan. Vittsjö har en boll i ribban i matchens slutskede, men Maja håller nollan och matchen slutar 5-0. Vi tackar Vittsjö för trevligt besök och självklart publiken, som dök upp trots tidig fredagstid. Mycket bra jobbat idag tjejer och det känns som att vi har något på gång!

 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 20/4 15:00
1 - 0  
Sön 14/4 13:00
3 - 2  
Sön 7/4 15:00
0 - 2  
Sön 24/3 16:00
6 - 1  
Sön 17/3 14:00
1 - 3  
Lör 9/3 15:00
3 - 0  
 
 
HUVUDPARTNERS
PREMIUMPARTNERS