SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Växjö Damfotbollförening
Stark laginsats gav bronspeng i Girls Elite Cup
2024-03-25 10:25
Segervrål efter vinst i bronsmatchen

Som utomstående betraktare måste jag säga, vilket LAG! Från de skadade och de som spelade lite mindre var stöttningen till elvan på plan enorm under hela cupen, det tröstades, hyllades och hejades allt för att maximera prestationerna för laget, blev faktiskt lite tårögd när man såg lagandan.   #Tillsammans

 

Gruppen som man hamnat i bestod av storklubben IFK Göteborg, förra årets finalist FC Djursholm och Lyn från Norge.

Inledningsmatchen på fredagen spelades mot Blåvitt, matchen slutade med seger 2-0 efter att vi kontrat in 2-0 målet sent i matchen.

Därefter var det dags för Djursholm, i inledningen fick vi knappt låna bollen och stockholmarna tryckte in ledningen tidigt i matchen. Vid en hörna i slutet på första halvlek kunde vi nicka in kvitteringen till 1-1. Efter lite taktiska förändringar i halvtid kunde vi vända på matchen till seger 3-1 och A-slutspelet var säkrat.

Lördagen avslutades mot LYN där vi tidigt hamnade i underläge men lyckades efter 2 hörnmål vända till seger 2-1.  Gruppsegrare och kvartsfinal mot förra årets SM vinnare Uppsala väntade på söndagen efter lite sömn.

Första halvlek mot Uppsala var riktigt bra och ledning i paus 1-0 efter att vi slagit in en retur efter ett stolpskott.  Tyvärr lyckades gästerna få med sig en straff i inledningen av andra som nyttjades till 1-1 vilket stod sig tiden ut. Straff läggning inleddes där VDFF satte sina tre och där Uppsalas sista räddades av VDFFs målvakt och semifinalplatsen var säkrad.

AIK väntade i semifinalen och matchen var jämn med lite mer bollinnehav av Gnaget. Försvarsspelet från hemmalaget var riktigt bra och även denna match gick till straffläggning.

Denna gång vann Stockholmarna lotten och fick börja, 5 straffar i mål och när hemmalaget skulle slå sin tredje räddade bortalagets målvakt...

Match om tredje pris väntade mot de två senaste årens vinnare HJK Helsinki som lite märkligt åkt ut på straffar mot FC Djursholm. 

En hörna i första halvlek nickades in fram till ledning 1-0 för hemmalaget, vilket stod sig tiden ut och bronsmedaljerna kunde firas ordentligt.

En riktigt stark bedrift av F17 laget som visar att man är ett LAG som inte viker ned sig och som kämpar och står upp för varandra!

Tack för uppvisningen tjejer!


Nyhetsarkiv
 
HUVUDPARTNERS
PREMIUMPARTNERS