SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Växjö Damfotbollförening
Tung förlust för F17 i seriepremiären
2024-04-16 11:28
Tuff match för DFF

Ett laddat gäng satte sig på söndagsmorgonen i bussen för helgens seriepremiär borta mot trevliga Sjöstaden från Karlskrona. En premiär som inte gick helt enligt planerna.

 

I inledningen stod de för dagen vitklädda Växjöspelarna för en helt ok insats i motvinden,  bra bredd och presspel men ju längre tiden gick tog hemmalaget över matchen och redan efter 11minuter kunde Sjöstaden utnyttja en kommunikations miss i vårt försvar fram till ledning 1-0.

Vi hade förtvivlat svårt att skapa de heta chanserna som krävdes för att överlista hemmaförsvaret men man minns i alla fall en chans där Karlskrona målvakten enhandsräddade ett skott från vår ytterforward.

I slutet av halvleken gjordes även 2-0 på en hörna av hemmalaget men målet dömdes bort, efter diskussion mellan domarna, då bollen rullade samtidigt som hörnan slogs.

Vi trogna supportrar hoppades att matchbilden skulle ändras i andra halvlek då vi spelade med vinden istället för mot.

Spelet blev bättre men vi har också höga krav då vi vet vad laget kan prestera och de sista 20minutrarna var spelet nästan uteslutande på hemmalagets planhalva men då hade också Sjöstaden hunnit med och öka sin ledning till 2-0 efter en halvkontring.

2-1 målet trycktes in med en välriktad vänsterfot då vi stått på rätt ställe efter en duell i offensivt straffområde, men närmre kom vi inte denna dag

Vi tar med oss det som var bra idag men märker också att är vi inte helt påkopplade från start är det tufft att spela fotboll

 

Mål DFF

 

2-1   Tuva Nellsjö

 


Nyhetsarkiv
 
HUVUDPARTNERS
PREMIUMPARTNERS