SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Växjö Damfotbollförening
Stark seger på bortaplan för F17
2024-04-29 08:58
Moa gör livet surt för en hemmaspelare

En av de längre resorna under säsongen till fina Malmö IP ,för match mot Rosengård slutade på bästa sätt.

 

Efter att utrustningen strulat lite kom matchen igång i det fina vårvädret. Vi började matchen klart bäst och det enda problemet var ett tidigt gult kort på vår ena ytterback. Rosengård hade svårt med pressen och hamnade oftast i tidsnöd. 

Efter en hörna 15min in i matchen kunde vi ta ledningen med 1-0 efter en rörig situation framför hemmalagets målvakt. 5minuter senare tvingas vår mittback utgå efter att ha blivit manglad när hon spelat ifrån sig bollen.  Resten av halvleken är jämn där båda lagen skapar chanser utan att få till det sista.

Vi på läktaren hoppades på ett tidigt mål i andra halvlek för de för dagen vita spelarna från Växjö, våra böner besannades och redan efter mindre än en minut utnyttjade vi ett misstag i hemmaförsvaret och 2-0 var ett faktum.  Under de följande 20minuterna tog hemmalaget över spelet men vårt försvar spelade starkt och de heta chanserna uteblev.

I samband med ett skott från vår nyss inbytte ytterforward gör Rosengårds back en snygg målvaktsräddning på mållinjen med ena handen och domaren kan inte göra annat än att dra upp det röda kortet ur bakfickan och peka på straffpunkten.  En rejäl straff gör ställningen till 3-0 med ca 15minuter kvar att spela. DFF tar efter utvisningen över matchen igen och som lök på laxen trycks även 4-0 in innan domaren blåser i pipan för fulltid.

 

En fysisk match där arbetsinsatsen är på topp och stundtals så spelar vi riktigt trevligt, får man önska något så kanske lite bättre skärpa i avsluten men det tar vi på onsdag mot Bromölla...

 

Mål Dff

 

0-1 Lisa Persson ass Alice Åsman

0-2 Julia Harrysson

0-3 Elin Petersson straff

0-4 Iliana Sulaiman ass Maria Ludingo Nkongolo

 


Nyhetsarkiv
 
HUVUDPARTNERS
PREMIUMPARTNERS