SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Växjö Damfotbollförening
Tredje raka fullpoängaren för F17
2024-05-03 09:48
Alice i kamp med en Bromölla spelare

 

Om gästerna från Bromölla visste vi inte så mycket mer än att det var ett tajt spelande lag som satte försvaret i första hand och ville nyttja de chanser som gavs.

 

I inledningen märktes det att vi endast hade en träning på gräs i benen och bollen rullade inte som vi var vana vid och därför hade vi svårt att få igång något konstruktivt spel. Efterhand blev spelet bättre och vi tog över matchen och skapade lite småchanser. I 23 minuten pressade vi högt och lyckades stjäla bollen från Bromöllas annars duktiga målvakt fram till 1-0, ett resultat som stod sig halvleken ut.  Sidbyte i halvtid och nu fick DFF medvind vilket gjorde att  gästerna pressades tillbaka under hela andra halvlek. 2-0 kom efter en skarv på en hörna där bollen tog på ett antal ben innan den passerade mållinjen. Ett antal byten genomfördes och hemmalaget fortsatte pressen mot de  i värmen trötta tjejerna från Bromölla. 3-0 fastställdes slutresultatet till efter en snygg framspelning till en friställd toppforward.

I det stora hela kan man se matchen som en typisk gräspremiärmatch där skönspelet lyste med sin frånvaro till förmån för kampmomentet, men 3e raka fullpoängaren får vi vara nöjda med.

Ingen längre vila väntar utan redan på söndag väntar Halmstad BK borta på Halmstad Arena.

 

Mål VDFF

 

1-0 Ellen Svanholm

2-0 Smilla Sjöstrand ass Moa Rang

3-0 Iliana Sulaiman ass Tyra Pannwitz


Nyhetsarkiv
 
HUVUDPARTNERS
PREMIUMPARTNERS