SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Växjö Damfotbollförening
F17 klart starkast i fysisk match
2024-05-06 08:04
Josefine i kamp med tre HBK spelare

Halmstad Arena var platsen för dagens match mellan HBK och Växjö DFF, äntligen lite sol och en vind som gav jämna förutsättningar i båda halvlekar.

 

Halmstad var ett väldigt fysiskt lag och deras tabellplacering speglade inte alls deras inledningen av matchen. Vi hade svårt att vinna några närkamper och det blev mest kamp över hela banan.

Efterhand tog vi över spelet och började skapa chanser genom att hålla bollen inom laget och nyttja hela planens yta. Ett friläge missades efter en halvtimme men efter två magnifika framspelningar i 40e och 45 minuten gick vi till pausvila med en 2-0 ledning.

I andra halvlek var det i stort sett spel mot ett mål där hemmalaget hade svårt att få till något konstruktivt spel men deras försvar och målvakt stod upp bra och hindrade målet från påhälsning.

3-0 gjordes efter att vi stulit bollen från deras ena back och spelat in den till vår tremålsskytt för dagen som i öppet mål inte gjorde något misstag.

En väl genomförd match där jag delar ut högsta betyg till vårt försvarsspel som knappt släpper till en enda målchans under hela matchen. Innermittfältet sliter och står upp fantastiskt bra mot hemmalagets fysiska spel, vilket gör att våra forwards får fina bollar att jobba med.

I nästa match väntar IFK Kalmar hemma vilket vi ser fram emot.

 

Mål VDFF

 

0-1 Tyra Pannwitz ass Ellen Svanholm

0-2 Tyra Pannwitz ass Lisa Persson

0-3 Tyra Pannwitz ass Iliana Sulaiman


Nyhetsarkiv
 
HUVUDPARTNERS
PREMIUMPARTNERS