SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Växjö Damfotbollförening
F17 hetast i smålandsderbyt
2024-05-15 13:13
Summering av matchen

Solen sken från klarblå himmel och det var väl endast målvakterna som tyckte det var jobbigt, då de ena halvleken hade solen i ögonen.

Första smålandsderbyt i serien för säsongen mot duktiga IFK Kalmar, skulle bli en jämn och tuff match visade det sig. Gästerna visade redan i inledningen, genom att ta tag i taktpinnen, att man inte tänkte vika ned sig. Växjö blev tillbakapressade men vid en hörna i åttonde minuten lyckades man ta ledningen med 1-0 efter att bollen letat sig direkt i mål.

Efter detta så jämnade spelet ut sig, gästerna från ostkusten hade kanske lite mer boll men hemmalaget skapade de hetaste chanserna. Ställningen var fortsatt ledning för de svarta då domaren blåste för halvtidsvila men oavgjort hade kanske varit rättvisast.

I andra halvlek tog hemmalaget över spelet och skapade chanser med jämna mellanrum, gästerna var långt ifrån ofarliga utan att för den skull skapa de riktigt heta chanserna.

En snygg framspelning till Växjös forward i 58minuten gjorde ställningen till 2-0. Glädjen blev inte långvarig då gästerna minuter senare hittade läge för ett skott utifrån vilket reducerade ställningen till 2-1.

Sedvanliga byten genomfördes av hemmalaget och många ben med mycket spring i sig kom in på planen vilket betydde att Kalmar fick det jobbigare att freda sitt mål.   3-1 och 4-1 kom inom loppet av 1minut och gästerna fick se sig slagna av ett för dagen bättre hemmalag.

En bra och spännande match mellan två duktiga lag där hemmalaget nyttjade sina chanser bättre och vann rättvist.

 

Målen VDFF

 

1-0 Tyra Pannwitz

2-0 Nellie Lindblad ass Tyra Pannwitz

3-1 Iliana Sulaiman ass Vilma Gruce

4-1 Tyra Pannwitz ass Alice Åsman


Nyhetsarkiv
 
HUVUDPARTNERS
PREMIUMPARTNERS