SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Växjö Damfotbollförening
F17 visade klass på plaskblöt plan.
2024-06-17 10:18
Emma omringad av hemmaspelare

 

 

Eskilsminne i utkanten av Helsingborg stod för motståndet under lördagen. Sett till tabellen var detta en match som skulle vinnas.

Förutsättningarna med hällregn under resan och hela uppvärmningen gav inte de bästa förutsättningarna för skönspel, när inte heller bollen studsade på vissa fläckar på planen förstod man att liret skulle utebli.

Lagom till matchstart avtog regnet lite och Växjötjejerna tog genast tag i taktpinnen. Ett stolpskott under inledningen av matchen följdes upp med ett rejält bollinnehav under hela den första halvleken. Vid 1-0 målet fick vi hjälp av en hemmaförsvarare vilken stötte in bollen i eget mål efter ett inspel från kanten. 2-0 kom efter att vi lirkat upp hemmaförsvaret och avslutat med ett vänsterskott i burgaveln.  Innan halvleken var färdigspelad hade vi nyttjat en hörna fram till 3-0. Hemmalaget tilläts inte att skapa mycket mot vårt mål i första halvlek utan det farligaste som inträffade var ett hemåt pass som stannade i en vattenpöl.

Redan i inledningen av andra halvlek kunde vi via ett snyggt uppspel spela in bollen från kanten till en fristående forward som ökade ledningen till 4-0. Ett snyggt frisparksmål ala Roberto Carlos avslutade målkavalkaden fram till slutresultatet 5-0.

En stabil insats av hela laget där planens skick kanske inte inbjöd till tiki-taka spel men där ändå de svartklädda kronobergarna visade att de är i fin form för tillfället, vilket lär behövas redan nästa helg då Dösjöbro väntas på hemmaplan.

 

Mål VDFF

 

0-1 Självmål

0-2 Josefine Ekdahl ass Iliana Sulaiman

0-3 Ellen Svanholm ass Moa Rang

0-4 Tyra Pannwitz ass Tuva Nellsjö

0-5 Moa Rang


Nyhetsarkiv
 
HUVUDPARTNERS
PREMIUMPARTNERS