SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Växjö Damfotbollförening
F17 anammade matchplanen fullt ut
2024-06-07 22:04
tre Växjöspelare mot en Malmö spelare

För en gångs skull var vi verkligen påkopplade när domaren blåste i pipan på anrika Värendsvallen. Toppmöte  i F17 Södra Götalands serien mot skånska Malmö FF stod på programmet.

 

Matchplanen coacherna tagit fram slog väl ut under hela första halvlek och gästerna skapade inte en enda målchans under de första 45minutrarna. Som åskådare satt man och njöt hur disciplinerat och rätt i banan hemmalaget låg under gästernas speluppbyggnad. När bortalaget tröttnade och slog chansbollar var vi genast där och satte press och ledningsmålet var nära redan i inledningen av matchen. Dock fick vi vänta fram till den  25e minuten innan vi med en fantastisk läcker framspelning friställde vår ena forward som rundade målvakten fram till 1-0. Chanser att utöka vår ledning saknades inte men sättet vi genomfört första halvlek gav mersmak inför andra.

 

I andra halvlek hade gästerna ändrat lite och ville lyfta över vårt mittfält då de märkte att de inte kom någonstans då de försökte spela igenom lagdelarna. Detta redde vårt fantastiska försvar ut med bravur och chanser för ”di himmelsblå” saknades under andra halvlek också. Istället kunde vi med en kvart kvar att spela öka vår ledning till 2-0 efter en hög press i samband med att målvakten rullade ut bollen. Sista 10 minuterna inleddes med att vi med en dålig mottagning bjöd på reduceringen fram till 2-1, ett mål som inte kom efter bra spel av gästerna utan efter en ren bjudning från vår sida.

Sista minutrarna ägnade vi oss åt lite fördröjande spel vid hörnflaggorna innan domaren blåste för full tid.

En mycket väl genomförd match av de 18 hemmaspelarna vilka genomför matchplanen på ett fantastiskt sätt. Nu väntar en ledig helg innan vi påbörjar uppsnacket inför Eskilsminne borta nästa lördag.

 

Målen VDFF

 

1-0 Tyra Pannwitz ass Ellen Svanholm

2-0 Iliana Sulaiman ass Tyra Pannwitz


Nyhetsarkiv
 
HUVUDPARTNERS
PREMIUMPARTNERS