SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Växjö Damfotbollförening
Välkommen till F17 hemsida

Tillsammans Med Växjö DFF 

Tillsammans med Växjö DFF har blivit samlingsnamnet för vår identitet, vår kultur och vilka vi vill vara. Växjö DFF ska vara en förening där vem som helst ska kunna hitta sin plats, oavsett om det är som anställd, aktiv, ledare, förälder, ideellt engagemang eller på en kaffe – tid för gemenskap är viktigt och känslan av att tillhöra ett sammanhang är något vi tror starkt på.

F17 vann toppmötet mot Sjöstaden
2024-07-01 09:45
Emma i duell med Sjöstadens målvakt

 

Sista matchen innan sommaruppehållet och vi hade revansch att utkräva efter premiärförlusten i Karlskrona med 2-1.

Matchen Inleddes på bästa sätt med ett par riktigt snygga anfall från oss då bollen gick genom alla lagdelar men där inte det sista skottet hamnade på rätt sida om stolpen.

I 7e minuten kom vi runt på kanten och ett snett inåt bakåt pass förvaltades med ett skott i nättaket och domaren noterade 1-0 i anteckningsblocket. Redan 7 minuter senare kunde vi bryta ett uppspel och avsluta i andra burgaveln fram till ledning 2-0.

I mitten av halvleken kom även 3-0 efter att vi stulit bollen från en av Sjöstadens backar. Resten av halvleken blev lite avslagen där vi dock hade full kontroll på händelserna förutom ett bolltapp på egen planhalva som vikarierande målvakten avstyrde på ett snyggt sätt.

I andra halvlek hade bortalaget lite bättre kontroll på defensiven och även om chanser skapades så hände det inte så mycket. Ett antal byten genomfördes och avgörarna som kom in fortsatte på den inslagna vägen och snappade upp ett misslyckat utkast från de vitas målvakt och kunde fastställa slutresultatet till 4-0.

En vårsäsong som har genomförts på ett utmärkt sätt av samtliga inblandade, allt ifrån en mycket stabil försvarslinje ett hårt arbetande mittfält, stöttande lagkompisar och en effektiv forwardslinje borgar för fortsatt framgång.

Nu väntar lite ledighet med egenträning innan den gemensamma träningen återupptas i slutet av juli, då tillsammans med ett antal nya lagkompisar som skall hjälpa till och ge oss en lika framgångsrik höstsäsong.

 

Målen VDFF

 

1-0 Lisa Persson ass Ellen Svanholm

2-0 Tyra Pannwitz ass Moa Rang

3-0 Ellen Svanholm

4-0 Elin Pettersson

Tidig utvisning förstörde dagen för F17
2024-06-26 10:15
Kamp om bollen

Grön gräsmatta, sol,  och toppmatch i serien mot gästerna från Dösjöbro, vad mer kan man begära.

Idag var vi med från start och lyckades trycka in ledningsbollen på en hörna redan i tredje minuten, därefter stod matchen och vägde med några halvchanser från bägge lagen.

I matchens 25e minut kommer det en långboll som precis går över vår backlinje och vår målvakt väljer att gå på bollen vilket även Dösjöbros forward gör. Domaren väljer efter denna situationen att plocka upp det röda kortet ur bakfickan då vår målvakt kommer in sent i duellen med gästernas spelare….

Vi tvingas omdisponera laget och ställer en modig utespelare i målet då det för dagen saknades alternativ, ingen skugga skall falla på vår ”nye” målvakt utan hon gjorde en strong insats.

Resten av halvleken förde gästerna spelet och vi fick mest ligga rätt i våra positioner och förhindra inspel i de farliga ytorna.

Ledning 1-0 i halvtid och 45minuter kvar att spela. Att det skulle bli en tuff andra halvlek visste vi och de rödklädda tog genast tag i spelet och tryckte tillbaka oss. Efter 8 minuter i andra halvlek kom kvitteringen och 10 minuter senare var gästerna ofina nog att ta ledningen med 2-1.   Ett tröttkört hemmalag lyckades skapa ett ribbskott men fick se Dösjöbro gör två mål till  innan domaren blåste av för 90 minuter spelade.

Även om vi gjorde en heroisk kämpa insats med en man mindre i 75minuter tog orken slut men tjejerna skall ha en stor eloge för att man inte gav upp utan kämpade till ”the bitter end”. Dösjöbro var bra på att hålla i bollen när de var en man mer och tvingade oss till att hela tiden ”jaga” boll och detta fick de valuta för ju längre matchen led.

Nu laddar vi om för sista matchen innan semestern, Sjöstaden hemma på lördag kl 12.00, Välkomna!

 

Mål VDFF

 

1-0 Lisa Persson

F17 visade klass på plaskblöt plan.
2024-06-17 10:18
Emma omringad av hemmaspelare

 

 

Eskilsminne i utkanten av Helsingborg stod för motståndet under lördagen. Sett till tabellen var detta en match som skulle vinnas.

Förutsättningarna med hällregn under resan och hela uppvärmningen gav inte de bästa förutsättningarna för skönspel, när inte heller bollen studsade på vissa fläckar på planen förstod man att liret skulle utebli.

Lagom till matchstart avtog regnet lite och Växjötjejerna tog genast tag i taktpinnen. Ett stolpskott under inledningen av matchen följdes upp med ett rejält bollinnehav under hela den första halvleken. Vid 1-0 målet fick vi hjälp av en hemmaförsvarare vilken stötte in bollen i eget mål efter ett inspel från kanten. 2-0 kom efter att vi lirkat upp hemmaförsvaret och avslutat med ett vänsterskott i burgaveln.  Innan halvleken var färdigspelad hade vi nyttjat en hörna fram till 3-0. Hemmalaget tilläts inte att skapa mycket mot vårt mål i första halvlek utan det farligaste som inträffade var ett hemåt pass som stannade i en vattenpöl.

Redan i inledningen av andra halvlek kunde vi via ett snyggt uppspel spela in bollen från kanten till en fristående forward som ökade ledningen till 4-0. Ett snyggt frisparksmål ala Roberto Carlos avslutade målkavalkaden fram till slutresultatet 5-0.

En stabil insats av hela laget där planens skick kanske inte inbjöd till tiki-taka spel men där ändå de svartklädda kronobergarna visade att de är i fin form för tillfället, vilket lär behövas redan nästa helg då Dösjöbro väntas på hemmaplan.

 

Mål VDFF

 

0-1 Självmål

0-2 Josefine Ekdahl ass Iliana Sulaiman

0-3 Ellen Svanholm ass Moa Rang

0-4 Tyra Pannwitz ass Tuva Nellsjö

0-5 Moa Rang

F17 anammade matchplanen fullt ut
2024-06-07 22:04
tre Växjöspelare mot en Malmö spelare

För en gångs skull var vi verkligen påkopplade när domaren blåste i pipan på anrika Värendsvallen. Toppmöte  i F17 Södra Götalands serien mot skånska Malmö FF stod på programmet.

 

Matchplanen coacherna tagit fram slog väl ut under hela första halvlek och gästerna skapade inte en enda målchans under de första 45minutrarna. Som åskådare satt man och njöt hur disciplinerat och rätt i banan hemmalaget låg under gästernas speluppbyggnad. När bortalaget tröttnade och slog chansbollar var vi genast där och satte press och ledningsmålet var nära redan i inledningen av matchen. Dock fick vi vänta fram till den  25e minuten innan vi med en fantastisk läcker framspelning friställde vår ena forward som rundade målvakten fram till 1-0. Chanser att utöka vår ledning saknades inte men sättet vi genomfört första halvlek gav mersmak inför andra.

 

I andra halvlek hade gästerna ändrat lite och ville lyfta över vårt mittfält då de märkte att de inte kom någonstans då de försökte spela igenom lagdelarna. Detta redde vårt fantastiska försvar ut med bravur och chanser för ”di himmelsblå” saknades under andra halvlek också. Istället kunde vi med en kvart kvar att spela öka vår ledning till 2-0 efter en hög press i samband med att målvakten rullade ut bollen. Sista 10 minuterna inleddes med att vi med en dålig mottagning bjöd på reduceringen fram till 2-1, ett mål som inte kom efter bra spel av gästerna utan efter en ren bjudning från vår sida.

Sista minutrarna ägnade vi oss åt lite fördröjande spel vid hörnflaggorna innan domaren blåste för full tid.

En mycket väl genomförd match av de 18 hemmaspelarna vilka genomför matchplanen på ett fantastiskt sätt. Nu väntar en ledig helg innan vi påbörjar uppsnacket inför Eskilsminne borta nästa lördag.

 

Målen VDFF

 

1-0 Tyra Pannwitz ass Ellen Svanholm

2-0 Iliana Sulaiman ass Tyra Pannwitz

F17 presterade en bra halvlek i Kristianstad
2024-06-03 11:44
Starkt att vända ett 3-0 underläge

Idag hade vi inte klivit ur bussen när matchen startade och hemmalaget Kristianstad sprang ifrån till 1-0 redan i inledningen av matchen och när vi tyckte att vi kommit in i matchen gjorde de även 2-0 på ett friläge. Efter detta öppnade himlen sig och domaren gjorde ett avbrott för att åsk och blixt ovädret skulle passera. I avbrottet fick vi möjlighet att rätta till det som inte fungerat i inledningen men när matchen startade kom även 3-0 som ett brev på posten. Vad som sades i halvlek hörde jag inte men gissar att det inte var några glada miner på varken spelarna eller tränarna.

Inledningen av andra halvlek var magnifik att de för dagen vitklädda Växjö, man radade upp målchanser men tyvärr visade man också upp hur man missar dem. När vi sen äntligen fick hål på hemmalaget kom det två mål inom loppet av två minuter och ställningen var 3-2 till hemmalaget.

Vi fortsatte att ligga på och hemmalaget var stressat vid denna tidpunkt och på en av deras sällsynta kontringar i andra blåser domaren korrekt för straff och 4-2 placeras in vid ena stolpen, just då kändes det med 30 minuter kvar som ridå ned…

Friska och utvilade ben kom in och trycket mot hemmaburen fortsatte och på en hörna kunde vi reducera till 4-3 med ca 10 minuter kvar att spela. Regnet tilltog och de som inte redan var genomblöta blev det men nu var det inget som stoppade oss och bollen skulle bara in till 4-4. Med ett fåtal minuter kvar kom det förlösande skottet utifrån som utjämnade ställningen till 4-4. Ser man till målchanser i andra halvlek var detta en match som skulle ha vunnits men som resultatet blev får vi vara nöjda med en pinne. Lärdomen av detta måste bli att i denna serien går det inte att ställa ut skorna och gå på halvfart då blir man straffad direkt. Samtidigt visar man upp en rejäl moral när man kommer tillbaka från ett 3-0 underläge och lyckas bärga en pinne.

 

Målen VDFF

 

1-3 Tyra Pannwitz ass Moa Rang

2-3 Tyra Pannwitz

3-4 Lisa Persson ass Moa Rang

4-4 Tyra Pannwitz ass Maria Ludiongo

 
HUVUDPARTNERS
PREMIUMPARTNERS