SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Växjö Damfotbollförening
Välkommen till F17 hemsida

Tillsammans Med Växjö DFF 

Tillsammans med Växjö DFF har blivit samlingsnamnet för vår identitet, vår kultur och vilka vi vill vara. Växjö DFF ska vara en förening där vem som helst ska kunna hitta sin plats, oavsett om det är som anställd, aktiv, ledare, förälder, ideellt engagemang eller på en kaffe – tid för gemenskap är viktigt och känslan av att tillhöra ett sammanhang är något vi tror starkt på.

Tung förlust för F17 i seriepremiären
2024-04-16 11:28
Tuff match för DFF

Ett laddat gäng satte sig på söndagsmorgonen i bussen för helgens seriepremiär borta mot trevliga Sjöstaden från Karlskrona. En premiär som inte gick helt enligt planerna.

 

I inledningen stod de för dagen vitklädda Växjöspelarna för en helt ok insats i motvinden,  bra bredd och presspel men ju längre tiden gick tog hemmalaget över matchen och redan efter 11minuter kunde Sjöstaden utnyttja en kommunikations miss i vårt försvar fram till ledning 1-0.

Vi hade förtvivlat svårt att skapa de heta chanserna som krävdes för att överlista hemmaförsvaret men man minns i alla fall en chans där Karlskrona målvakten enhandsräddade ett skott från vår ytterforward.

I slutet av halvleken gjordes även 2-0 på en hörna av hemmalaget men målet dömdes bort, efter diskussion mellan domarna, då bollen rullade samtidigt som hörnan slogs.

Vi trogna supportrar hoppades att matchbilden skulle ändras i andra halvlek då vi spelade med vinden istället för mot.

Spelet blev bättre men vi har också höga krav då vi vet vad laget kan prestera och de sista 20minutrarna var spelet nästan uteslutande på hemmalagets planhalva men då hade också Sjöstaden hunnit med och öka sin ledning till 2-0 efter en halvkontring.

2-1 målet trycktes in med en välriktad vänsterfot då vi stått på rätt ställe efter en duell i offensivt straffområde, men närmre kom vi inte denna dag

Vi tar med oss det som var bra idag men märker också att är vi inte helt påkopplade från start är det tufft att spela fotboll

 

Mål DFF

 

2-1   Tuva Nellsjö

 

Stark laginsats gav bronspeng i Girls Elite Cup
2024-03-25 10:25
Segervrål efter vinst i bronsmatchen

Som utomstående betraktare måste jag säga, vilket LAG! Från de skadade och de som spelade lite mindre var stöttningen till elvan på plan enorm under hela cupen, det tröstades, hyllades och hejades allt för att maximera prestationerna för laget, blev faktiskt lite tårögd när man såg lagandan.   #Tillsammans

 

Gruppen som man hamnat i bestod av storklubben IFK Göteborg, förra årets finalist FC Djursholm och Lyn från Norge.

Inledningsmatchen på fredagen spelades mot Blåvitt, matchen slutade med seger 2-0 efter att vi kontrat in 2-0 målet sent i matchen.

Därefter var det dags för Djursholm, i inledningen fick vi knappt låna bollen och stockholmarna tryckte in ledningen tidigt i matchen. Vid en hörna i slutet på första halvlek kunde vi nicka in kvitteringen till 1-1. Efter lite taktiska förändringar i halvtid kunde vi vända på matchen till seger 3-1 och A-slutspelet var säkrat.

Lördagen avslutades mot LYN där vi tidigt hamnade i underläge men lyckades efter 2 hörnmål vända till seger 2-1.  Gruppsegrare och kvartsfinal mot förra årets SM vinnare Uppsala väntade på söndagen efter lite sömn.

Första halvlek mot Uppsala var riktigt bra och ledning i paus 1-0 efter att vi slagit in en retur efter ett stolpskott.  Tyvärr lyckades gästerna få med sig en straff i inledningen av andra som nyttjades till 1-1 vilket stod sig tiden ut. Straff läggning inleddes där VDFF satte sina tre och där Uppsalas sista räddades av VDFFs målvakt och semifinalplatsen var säkrad.

AIK väntade i semifinalen och matchen var jämn med lite mer bollinnehav av Gnaget. Försvarsspelet från hemmalaget var riktigt bra och även denna match gick till straffläggning.

Denna gång vann Stockholmarna lotten och fick börja, 5 straffar i mål och när hemmalaget skulle slå sin tredje räddade bortalagets målvakt...

Match om tredje pris väntade mot de två senaste årens vinnare HJK Helsinki som lite märkligt åkt ut på straffar mot FC Djursholm. 

En hörna i första halvlek nickades in fram till ledning 1-0 för hemmalaget, vilket stod sig tiden ut och bronsmedaljerna kunde firas ordentligt.

En riktigt stark bedrift av F17 laget som visar att man är ett LAG som inte viker ned sig och som kämpar och står upp för varandra!

Tack för uppvisningen tjejer!

VDFF F17 hetast i Smålandsderbyt
2024-03-19 16:03
IFK Kalmar gästade Växjö på söndagseftermiddagen

Växjö DFFs supportrar fick se en andra halvlek som värmde

 

I inledningen av matchen var det mycket ställningskrig mellan lagen. Båda prioriterade sitt försvarsspel och det var ytterst få gånger som man kom till avslut.

Efter ca 30minuter vinner Kalmars forward en närkamp i hemmalagets straffområde och trycker in lednings bollen fram till 0-1. Först efter detta öppnade spelet upp sig lite mer och på nästkommande hörna hoppar DFFs mittback högst och knoppar bollen stenhårt i ribban, trots detta står sig ledningen för de blåe fram till halvtidssignalen.

Vad hemmalagets tränartrojka sa till tjejerna i halvtid vet jag inte men vilken effekt det hade. Ett helt nytt lag kommer ut på plan och trycker tillbaka gästerna i planen. Chanser skapas men det tar 20 minuter innan en magnifik framspelning hittar Växjös ytterforward som tackar för passningen genom att skjuta in kvitteringen. Efter detta fortsätter hemmalaget att föra spelet men IFK är inte ofarliga i sina framstötningar. I slutskedet av matchen kommer återigen hemmalaget förbi på kanten och efter diverse flipperspel kan bollen skruvas in i bortre hörnet till seger 2-1.

En jämn match mellan två bra lag som båda säkert kommer tillhöra övre halvan på serien.

 

Mål VDFF

0-1

1-1 Iliana Sulaiman ass Alice Åsman

2-1 Lisa Persson ass Ellen Svanholm

Växjö DFF F17 visade upp stabilt spel i blåsten
2024-03-10 21:31
Tuva in action

Dagens match i ishavsvindar mot trevliga Mariebo blev inte den spännande match som vi åskådare hade hoppats på.

Redan från start visade hemmalaget att man var påkopplade för dagens drabbning mot gästerna från Jönköping. 1-0 efter ett skott utifrån och 2-0 efter en hörnvariant innan ens 10minuter var spelade. Därefter visade VDFF upp ett stabilt försvarsspel där man hela tiden låg rätt i sina positioner och när bortalaget missade i ett uppspel kunde man göra 3-0 precis innan halvtimmen var spelad. Strax efteråt pekade den duktiga domaren på straffpunkten och 4-0 kunde noteras innan halvtidsvilan.

Ett gäng byten genomfördes i samband med halvtidsvilan och i inledningen av andra halvlek ökades ledningen på med 5 och 6-0.  Efter detta blev matchen lite avslagen då det var riktigt kallt i vinden och samtidigt blev matchen lite ryckig i samband med ett par skador. Trots detta kunde hemmalaget trycka in en retur i matchens sista minut fram till slutresultatet 7-0.

En riktigt bra match från de svarta giganterna i 60-65 minuter innan koncentrationen tröt. 

 

VDFFs mål

 

1-0 Tyra Pannwitz ass Josefine Ekdahl

2-0 Lisa Persson ass Moa Rang

3-0 Ellen Svanholm

4-0 Tyra Pannwitz straff

5-0 Tyra Pannwitz ass Iliana Sulaiman

6-0 Iliana Sulaiman

7-0 Tyra Pannwitz ass Moa Rang

LOHILO Girls Elite Cup 2024
2024-02-28 10:00

Nu är spelschemat officiellt till årets stora folkfest "Girls elite cup" för F17 som spelas på Arenastaden helgen innan påsk. En tuff lottning för F17, men i denna cupen finns det inga lätta lag så det gäller att vara påkopplad från start.

Vill man läsa mer gör man det här Girls Elite Cup F17

 

 

 
HUVUDPARTNERS
PREMIUMPARTNERS